fbpx
skip to Main Content

Caladium Miss Muffet (Plant)

29.95 Incl. BTW

5.0 (2 reviews)
Voeg toe aan Favorieten
Voeg toe aan Favorieten

Uitverkocht

Artikelnummer: KM1076 Categorieën: , ,

Beschrijving

Caladiums komen oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Amerika en Brazilië.

De Caladium wordt verkocht als knol. Caldiums hebben een groeicyclus door de seizoenen heen. In het voorjaar gaat hij groeien, nadat hij in het najaar in een rustperiode is gegaan. Deze rustperiode hebben ze nodig om weer op krachten te komen. De meeste Caladiums worden in het voorjaar als knol aangeboden. De knol kan je in een pot doen die gemiddeld een diameter heeft die twee keer zo groot is als de knol zelf. Hierdoor zorg je ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om te groeien. De knol krijgt wortels die wat ruimte nodig hebben. Je kan dan rustig beginnen met een beetje water geven. Wanneer de bladeren gaan groeien, kan je wat meer water gaan geven.

In de herfst zullen de bladeren langzaam afsterven. Wanneer je merkt dat het afsterven begint, is het handig om minder water te gaan geven en helemaal te stoppen met water wanneer alle bladeren afgestorven zijn. Dit betekent dat de plant goed in winterstand kan gaan. Het is belangrijk om de bladeren niet af te knippen voordat ze verdroogd zijn. Zo kan de energie uit de bladeren weer terugstromen naar de knol, waardoor je het jaar erna nog steeds een sterke en misschien wel grotere plant krijgt.

Caladiums vragen wat specifieke eisen qua verzorging.
Allereerst is de temperatuur heel belangrijk. Ze houden niet van een temperatuur onder de 21 graden Celsius. Dus je als je ze in de huiskamer hebt staan, moet het overdag 21 graden of warmer zijn. ‘s Nachts willen ze een temperatuur van minimaal 18 graden Celsius.

Caladiums kunnen groeien in normale potgrond. Je kan ook eenderde deel vervangen met zand of turfmolm. Dit is handig om te doen, omdat de grond dan een betere afwatering heeft. Caladiums houden er niet van om droog te staan, maar als je teveel water geeft, kan de knol in de aarde snel gaan rotten. Je kan bijvoorbeeld twee keer in de week een beetje water geven en pas weer water geven wanneer de bovenste laag van de aarde licht is opgedroogd.
Wanneer de bladeren slap worden en de stengels gaan hangen, krijgt de plant te weinig water. Meestal als je dan water geeft, knapt de plant weer helemaal op.

Daarnaast hebben ze een hoge luchtvochtigheid nodig. Door hun grote en dunne bladeren verdampen ze veel water. Je kan iedere sproeien rondom de plant, zodat de lucht om de plant heen vochtiger is. De plant houdt er alleen niet van als je op de bladeren sproeit.

Caladiums houden van veel indirect licht. Dat betekent dat ze absoluut niet in het felle zonlicht mogen staan, maar dat ze wel van een redelijk lichte plek houden. Omdat de bladeren zo fragiel zijn, verbranden ze snel wanneer ze in direct zonlicht staan. Je zal dan merken dat er bruine vlekjes op het blad verschijnen.
De meeste bladeren hebben een verscheidenheid aan kleuren. Wanneer jouw Caladium steeds groener wordt, betekent het dat hij te weinig licht krijgt. De plant worden groener zodat hij meer bladgroen om kan zetten en meer voeding krijgt. Wanneer de plant genoeg licht krijgt daarna, zal hij ook weer veranderen en meer kleur krijgen.

Na de herfst kan je de knollen met pot en al bewaren op een droge plek met een temperatuur tot minimaal 12 graden. In koudere temperaturen kunnen de knollen alsnog doodgaan en veel warmer kan de knol weer te snel uit gaan groeien. Wat je ook kan doen is dat je de knollen uit de aarde haalt, met wortels en al. De knollen kun je dan apart bewaren, zodat ze wat minder plek innemen. Het handigste is het dan om de knollen in een papieren zak of kranten te bewaren, zodat het vocht wat er nog in kan zitten opgenomen wordt door het papier. Wanneer je de knollen uit de pot haalt, zal het in het voorjaar iets langer duren voordat de planten weer uitkomen. Dit komt omdat ze dan wat langer moeten wennen aan de nieuwe omgeving en weer wortels moeten vormen.

Na de winterrust kan je de knollen het beste in nieuwe grond met verse voedingstoffen zetten. Je kan dan weer voorzichtig water gaan geven, totdat er bladeren ontstaan en dan weer vaker water geven. De hele cyclus begint dan opnieuw.

Caladiums kunnen bloemen krijgen, maar deze zien er een stuk minder opvallend uit dan de bladeren. Je kan ervoor kiezen om de bloemen uit de plant te knippen. Zo gaat er meer energie naar de bladeren.

Ook in de zomer kunnen Caladiums wat bladeren verliezen. Dit is nu eenmaal wat bij de plant hoort, daar kun je weinig aan doen. Ook dan is het handig om de bladeren eerst helemaal af te laten sterven, voordat je een oud blad weghaalt.

De Caladiumknollen zijn geteeld op een perceel dat voorafgaande aan de teelt door een van overheidswege erkende instantie vrij verklaard is van aardappelmoeheid.

Extra informatie

Diameter

17 cm

Hoogte

55 cm

Groeiwijze

Bolgewas, Staand

Grondsoort

Gemengd, Goede afwatering, Normale Potgrond, Zand

Herkomst

Amerika, Brazilië

Plaatsing/Licht

Halfschaduw, Licht (Geen direct zonlicht)

Water

1 keer per week, 2 keer per week, Mag niet uitdrogen, Omgeving besproeien

2 beoordelingen voor Caladium Miss Muffet (Plant)

5 sterren
100%
4 sterren
0%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
  1. Esther

    Heel blij met de Caladium Miss Muffet(plant), ze is echt prachtig??en de andere knollen staan in de pot op de vensterbank en ik kan niet wachten tot ze opkomen!??

    Vond je deze beoordeling nuttig?
  2. Lynn

    Vond je deze beoordeling nuttig?
Leave a customer review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken