fbpx
skip to Main Content

Dieffenbachia ‘Summer Style’

24.95 Incl. BTW

Waardering 0 uit 5
(be the first to review)
Voeg toe aan Favorieten
Voeg toe aan Favorieten

Uitverkocht

Artikelnummer: KM1169 Categorieën: , ,

Beschrijving

De diameter van de kweekpot is: 24 cm
* De plant is exclusief pot

De Dieffenbachia komt oorspronkelijk uit de oerwouden van Noord- en Midden-Amerika. Omdat zij uit het oerwoud komen, zijn ze gewend aan een vochtige omgeving. Ze houden er dan ook niet van om te droog te staan. Het is belangrijk om de aarde altijd licht vochtig te houden, zonder dat er water onder aan de pot blijft staan.

Dit kan je controleren door even na de waterbeurt te kijken hoe droog of nat de grond is. Als de grond na een week nog steeds flink nat is, dan mag je de volgende keer wat minder water geven. Is de grond na twee dagen al weer droog, dan mag je wat meer geven. Stop je vinger even wat dieper in de grond om te controleren hoe nat hij is. Het bovenste laagje van de aarde droogt namelijk altijd veel sneller uit dan de rest van de grond.

De Dieffenbachia houdt van een hoge luchtvochtigheid. Daarom zal hij blij zijn als je de bladeren regelmatig besproeit. Vooral in de winter wanneer de kachel aangaat en de lucht in de huiskamer sneller uitdroogt.

De Dieffenbachia houdt van veel licht, maar niet teveel direct zonlicht. Wanneer de plant te veel zonlicht krijgt, krijgen de bladeren bruine randen. Wanneer hij te weinig licht krijgt, zal hij stoppen met groeien. Wanneer je hem op het oosten of westen voor een raam zet, heb je de meeste kans op een flinke groei van de plant.

Deze plant is behoorlijk giftig en dus niet geschikt in de buurt van huisdieren en/of kinderen die mogelijk van de plant eten.

Extra informatie

Diameter

24 cm

Hoogte

75 cm

Groeiwijze

Staand

Grondsoort

Normale Potgrond

Herkomst

Amerika, Midden-Amerika

Plaatsing/Licht

Licht (Geen direct zonlicht)

Water

1 keer per week, Bladeren besproeien/ Houdt van hoge luchtvochtigheid

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Leave a customer review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken