fbpx
skip to Main Content

Xanthosoma Lime

28.95 Incl. BTW

Waardering 0 uit 5
(be the first to review)
Voeg toe aan Favorieten
Voeg toe aan Favorieten

Uitverkocht

Artikelnummer: KM1143 Categorieën: , ,

Beschrijving

De Xanthosoma komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. De plant behoort tot de Aronskelkfamilie (Alocasia, Philodendron, Aglaonema, enz.). De Lime heeft lichtgroene bladeren die geelgroen aandoen. Dit is bijzonder aan deze ondersoort.

De knollen van de Xanthosoma worden gegeten en heten tayer. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt in pom.

Ze houden van flink wat licht, maar geen direct zonlicht. Direct zonlicht beschadigd de bladeren wanneer je de plant daar plotseling in zet. Achter glas en langzaam steeds dichterbij het raam zetten, kunnen ervoor zorgen dat de plant er uiteindelijk wel tegen kan.

De Xanthosoma houdt niet van een droge grond. Zorg er dus voor dat de aarde niet uitdroogt tussen waterbeurten door. Te veel water is ook niet goed. Als er water onder in de pot blijft staan, gaan de wortels rotten. Check even door je vinger in de aarde te stoppen of de grond nog heel nat is of droog voor het watergeven.

De plant houdt ook van een wat hogere luchtvochtigheid. Een plek naast de verwarming is dus geen goed idee, af en toe de bladeren sproeien wel.

Wanneer de plant te weinig licht krijgt, zal je merken dat de bladeren sterk een kant op gaan groeien. Dit kan je voorkomen door de plant bijvoorbeeld iedere week of twee weken een kwartslag te draaien.

De plant kan behoorlijk groot worden. Dit zal hij doen door zijn oudste bladeren te laten hangen en af te laten sterven (deze afstervende bladeren mag je snoeien) en nieuwe, grotere bladeren aan te maken. In het wild kan één blad een meter worden, maar in de huiskamer zal dit niet zo snel gebeuren.

Extra informatie

Diameter

15 cm

Hoogte

50 cm

Groeiwijze

Staand

Grondsoort

Normale Potgrond

Herkomst

Midden-Amerika, Zuid-Amerika

Plaatsing/Licht

Licht (Geen direct zonlicht)

Water

1 keer per week

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Leave a customer review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…

Back To Top
×Close search
Zoeken